17
07 2020
956

Patentarii încă mai pot ridica ajutorul de șomaj

Deținătorii de patentă, cărora li s-a stabilit ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă şi care până la momentul actual nu au primit banii prin intermediul oficiilor poştale, pot să-i ridice până la 30 iulie 2020, anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale. Sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul CNAS şi nu vor mai fi direcţionate către deținătorii de patentă.
 
Informația privind titularii de patente valabile şi persoanele fizice subiecți ai impunerii conform cap. 102 şi 10din Titlul II al Codului fiscal care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în pieţele și centrele comerciale care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020 în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, au fost selectaţi conform sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat.
 
Ajutorul de şomaj unic se plăteşte de către CNAS conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova, iar în cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de şomaj unic se transferă la oficiul poştal.
 
Potrivit Direcţiei generale finanţe, CNAS a transferat 6,3 mil. lei pentru 3867 beneficiari de această prestaţie. Sursa de finanţare a ajutorului de şomaj este bugetul de stat.
 
Totodata, Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat 8,2 mil. lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5005 şomeri asiguraţi, care la fel îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.
 

via | cnas.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.