13
10 2020
327

PIM prind contur

Una dintre cele 16 platforme industriale multifuncționale (PIM) ar putea fi amenajată în satul Dănceni, raionul Ialoveni, pe teritoriul fostei școli de meserii nr.11 din localitate, cu o suprafață de circa 6,5 ha.
 
Premierul Ion Chicu, împreună cu directorul general ODIMM, Iulia Costin, au vizitat locația Potrivit șefului executivului, platformele industriale sunt un instrument eficient de dezvoltare a localităților care contribuie la creșterea economiei, dar și la crearea unor noi locuri de muncă în zonă. „Este complicat să atragem agenți economici, dar nu imposibil. Trebuie să le oferim acestora condiții atractive de investiții, de revizuit companiile de pe lista de așteptare, iar noi vom oferi tot suportul în acest sens”, a menționat Ion Chicu.

 

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a menționat că PIM care urmează a fi create în regiuni reprezintă șanse de dezvoltare a localităților prin crearea noilor afaceri, generarea a noi locuri de muncă, iar ulterior, creșterea investițiilor care vor facilita industria locală.

 

Autoritățile locale susțin că edificiile identificate pot fi utilizate și transmise agenților economici. „Ne dorim să atragem investitori, să contribuim la dezvoltarea și modernizarea localității. Este important că la moment sunt toate condițiile de infrastructură, rețele de apă, gazificare”, a menționat primarul satului Dănceni, Victoria Butuc.

 

Programul-pilot de creare a celor 16 Platformelor Industriale Multifuncționale este elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Platformele urmează a fi create în raioane cu nivel de industrializare mai scăzut, în care nu există Parcuri Industriale sau Zone Economice Libere, comunică ODIMM.

 

Grupul de lucru pentru crearea PIM a efectuat la finele săptămânii trecute o vizită și în orașul Florești. 


via | gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.