15
10 2020
868

Politica fiscală și vamală pentru anul 2021: sectorul justiției

Ministerul Finanțelor a convocat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților profesiilor juridice. Discuțiile au vizat măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021,  cu accent pe regimul fiscal și social al persoanelor ce desfășoară activitate profesională în sectorul justiției.
 
Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, a menționat că, măsurile propuse vizează uniformizarea cotei aplicate impozitului pe venit prin reducerea cotei de la 18% la 12%, concomitent cu revizuirea spectrului cheltuielilor deductibile în scopuri fiscale, precum și creșterea gradului de protecție socială a persoanelor care practică profesiile juridice.

 

Ca urmare a majorării contribuției la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, reprezentanții profesiilor juridice ar urma să beneficieze de întreg spectrul de prestații sociale, precum pensie, indemnizație la nașterea copilului, îndemnizație pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, îndemnizație pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obișnuite sau de accidente nelegate de muncă, indemnizație pentru prevenirea îmbolnăvirilor, prestație pentru recuperarea capacității de muncă, indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav etc.

 

Reprezentanții profesiilor juridice au apreciat deschiderea Ministerului Finanțelor pentru astfel de discuții, menționând că vor prezenta mai multe propuneri ce urmează a fi examinate în cadrul ședințelor viitoare.

 


via | mf.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.