Știri

Prețurile de consum la produsele social-importante în luna ianuarie 2022

Programul de lucrări statistice pentru anul curent al Biroului Național de Statistică stabilește actualizarea lunară a datelor privind prețurile medii de consum la produsele social importante, pentru informarea mai bună a utilizatorilor despre dinamica prețurilor de consum.

 

Lista produselor pentru care se prezintă prețurile medii de consum este elaborată în baza listei din anexa la Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.774/2016.

 

Informația va fi actualizată în fiecare lună, în a 15-a zi după perioada de referință, și va putea fi accesată pe pagina oficială a BNS la compartimentul Preţurile de consum, în medie pe ţară, la produsele social importante comercializate cu amănuntul.

 

Prețurile de consum la produsele social importante în luna ianuarie pot fi vizualizate aici.

 

Reamintim că Serviciul Fiscal de Stat asigură monitorizarea modului de formare a prețurilor la produsele social-importante, conform atribuțiilor stabilite de legislația în vigoare. Pentru nerespectarea modului de formare a prețului la produsele social-importante prin majorarea adaosului comercial peste limita permisă, comerciantul va fi sancționat prin încasarea venitului ilicit obținut de la majorarea adaosului comercial și cu aplicarea sancțiunii în proporție de 100%. 

 

Despre regulile speciale la comercializarea produselor social-importante citiți aici.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Biroul Naţional de Statistică al RM

1220 vizualizări

Data publicării:

25 Februarie /2022 07:56

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

preţuri | produse sociale | statistica

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon