01
10 2021
548

Prima lectură: majorarea salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medicale

Personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, va primi salarii majorate cu 57%. În cadrul ședinței de astăzi, 1 octombrie, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.
 
Astfel, de la 1 noiembrie 2021 salariul pentru muncitorii necalificați va fi majorat de la 2470 lei la 3840 lei, pentru muncitorii calificați – de la 3240 lei până la 5040 lei, iar pentru specialiștii cu studii superioare încadrați în aceste instituții – de la 5850 lei la 9090 lei.
 
Totodată, este preconizată și acordarea unui supliment la salariu pentru personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, și acoperirea cheltuielilor pentru serviciile spitalicești pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.
 
Potrivit estimărilor prealabile, pentru achitarea salariilor majorate personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare, pentru ultimele două luni ale anului curent vor fi necesare suplimentar circa 45,85 mil.lei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.