30
03 2021
617

Primul webinar organizat de P.P. ”Monitorul fiscal FISC.md”

Astăzi, 30 martie 2021, cu ocazia marcării a 10 ani de la fondarea P.P. ”Monitorul fiscal FISC.md” a avut loc webinarul cu genericul Aspecte practice cu privire la întocmirea rapoartelor financiare în sectorul bugetar și întocmirea situaților financiare în sectorul corporativ”.

 

În cadrul primei sesiuni, dedicate aspectelor și particularitățlor de raportare financiară a entităților bugetare pentru anul 2020, Elena Taban (contabil practician, doctor în economie, conferențiar universitar) s-a referit la aspecte ce țin de responsabilitatea, componența, termenele de prezentare și cerințele de întocmire a rapoartelor financiare și a informațiilor obligatorii suplimentare, etapele și modul de efectuare a lucrărilor de pregătire a informațiilor necesare pentru întocmirea rapoartelor și informațiilor financiare anuale, precum și alte subiecte importante.

 

În ce-a de-a doua sesiune, Iuliana Tugulschi (auditor, contabil certificat CAP, conferențiar universitar ASEM), le-a vorbit participanților despre cele mai importante aspecte ce țin de întocmirea situațiilor financiare a entităților din sectorul corporativ pentru anul 2020, cum ar fi închiderea perioadei de gestiune, conținutul de bază a indicatorilor noilor formate de situații financiare pe anul 2020; particularități de evidență și prezentare a informațiilor privind avansurile, diferențele de curs valutar și de sumă, de transmitere/primire a activelor cu titlu gratuit, subvenții etc.

 

Directorul P.P. „Monitorul fiscal FISC.md”, Rodica Musteața-Staci, a mulțumit participanților, partenerilor și speakerilor, menționând că pe viitor vor fi organizate și alte evenimente de acest gen, ce au ca scop soluționarea neclarităților ce apar în activitatea contribuabililor.

 

La webinar au participat 355 persoane.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.