19
08 2020
626

Procedura de raportare a informației privind amenzile contravenționale aplicate

Ministerul Finanțelor propune pentru consultare publică proiectul de hotărâre cu privire la procedura de raportare a informației privind amenzile contravenționale aplicate.

 

Proiectul are ca obiectiv stabilirea unei proceduri de raportare a informației cu privire la amenzile contravenționale aplicate.

 

Prin proiect se urmărește stabilirea unei proceduri de raportare a informației cu privire la amenzile contravenționale aplicate și utilizarea acestor date de către Serviciul Fiscal de Stat, astfel încât să fie asigurată evidența analitică conformă privind calcularea și achitarea amenzilor aplicate în cadrul procesului contravențional, precum și urmărirea plenitudinii încasărilor efectuate și raportarea acestora.

 

La moment, autoritățile care au întocmit procese-verbale cu privire la contravenție, țin evidența sumelor amenzilor contravenționale care au fost aplicate, neavând însă toată informația cu privire sumele amenzilor achitate. Astfel, autoritatea care a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție, respectiv a aplicat o amendă contravențională, deține informația cu privire la suma amenzii aplicate, dar nu deține sistemic informația cu privire la amenda achitată, informație deținută de Serviciul Fiscal de Stat. Pe de altă parte, SFS deține informația cu privire la amenda contravențională achitată, dar nu deține informația cu privire la amenda contravențională aplicată.

Situația respectivă nu permite o bună evidență a sumelor amenzilor contravenționale aplicate și achitate/neachitate, deoarece există o ruptură între deținătorul informației cu privire la suma aplicată și a celei cu privire la suma achitată.

 

Documentul poate fi consultat până la 26 august.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.