23
09 2020
431

Reducerea disparităților economice și sociale din zonele rurale

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat proiectul de asistență tehnică „SME Policy Support Window”, obiectivul acestuia fiind îmbunătățirea condițiilor de viață pentru o dezvoltare durabilă și incluzivă a întreprinderilor mici și mijlocii din zonele rurale.
 
Proiectul, cu o durată de 29 de luni, se va axa pe reducerea disparităților economice și sociale din zonele rurale prin introducerea inițiativelor active de ocupare a forței de muncă  și dezvoltarea IMM-urilor în aceste zone. Beneficiar indirect ai proiectului va fi populația rurală din Moldova, care va obține condiții de viață și de muncă mai bune, inclusiv locuri de muncă noi.

 

În cadrul evenimentului de lansare desfășurat online, Lilia Palii, secretarul general din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a menționat că oportunitățile acestui proiect sunt și mai accentuate în contextul pandemiei COVID-19, în măsura în care sectorul rural este unul dintre cele mai afectate.

 

Cu suportul Uniunii Europene vom oferi IMM-urilor asistența necesară pentru reabilitare în urma crizei COVID-19 și pentru a crea noi oportunități de creștere și prosperare a regiunilor din Republica Moldova”, a menționat, la rândul său, Iulia Costin, directorul general ODIMM.

 

Proiectul este o contribuție suplimentară din partea UE la formularea și implementarea unei politici solide de sprijinire a IMM-urilor din RM, cu accent pe zonele rurale, care sunt cele mai vulnerabile la amenințările deja existente sau potențiale. Mizăm pe o colaborare fructuoasă cu beneficiarii, pentru a asigura implementarea cu succes a proiectului", afirmă Gintautas Baranauskas, șeful adjunct al Secției Operațiuni din cadrul Delegației UE în RM.

 

Suportul ODIMM pentru ÎMM-uri din zonele rurale include servicii de consultanță, îndrumare și instruire, precum și sprijin financiar.


via | odimm.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.