18
05 2022
407

Remunerarea muncii: salariile pentru locurile vacante

Cel mai bine plătit loc de muncă vacant este cel de inginer în securitatea informației, propus de un angajator din Chișinău, care oferă un salariu maxim de 49,5 mii lei. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat Topul  celor mai bine plătite locuri de muncă înregistrate în baza de date a autorității.
 
Astfel, pentru funcția vacantă de șef secție economico-financiară potențialul angajator propune un salariu maxim de 45 mii lei, iar agronomii pot fi remunerați cu un salariu maxim de 25 mii lei.

 

În Top sunt incluse mai multe locuri de muncă pentru care se propun salarii maxime de 20 mii lei, cum ar fi: consultant (Ialoveni), mecanic, specialist în testarea aplicațiilor software și sudor – toate în Chișinău.

 

Salariu de 19,1 mii lei este oferit pentru ocuparea funcției vacante de medic specialist în cadrul Spitalului Clinic Militar Central, iar salarii maxime de 18 mii lei se propun pentru persoanele care vor ocupa funcțiile vacante de medic specialist ftiziopulmonolog (IMSP Spitalul Raional Cantemir) și director firmă (Briceni).

 

Pentru o serie de funcții libere se oferă salarii maxime de 15 mii lei: conducător auto, manager proiect, inginer, logistician gestiune flux (Orhei), diriginte șantier (Strășeni), montator conducte exterioare etc.

 

Salarii maxime de 14 mii lei sunt propuse electrogazosudorilor, strungarilor, mecanicilor, medicilor specialiști, inginerilor tehnologi, motoriștilor și mașiniștilor/betoniștilor (Telenești).

 

La ocuparea funcțiilor propuse de inginer (SA Drumuri Ialoveni), contabil-șef (Expediția Hidro-Geologică din Moldova) și mașinist la buldozere se vor oferi salarii de 13 mii lei.

 

Salarii între 11-12 mii lei se propun pentru persoanele care se vor angaja în calitate de medic-șef (Penitenciarul nr.2 Lipcani), șef-direcție (Consiliul raional Anenii-Noi), inginer pentru protecție mediului înconjurător, inginer tehnolog (Combinatul de pâine din Bălți), inginer proiectant, medic medicina de familie (Șoldănești), asistent medical, laborant în medicină etc.

 

Topul este încheiat cu locurile de muncă vacante pentru care se oferă salarii de 10 mii lei: specialist marketing, specialist în formare (Orhei), dezvoltator pagini web, manager IT, operator la fabricarea berii, mecanic (Ungheni), medic specialist (Bălți), bucătar, conducător auto, contabil (Strășeni) etc.

 

Totodată, ANOFM a publicat informația privind piața muncii, conform căreia la momentul de față în țară sunt înregistrate 10601 locuri vacante, cele mai multe fiind în Chișinău (4834) și Bălți (907), iar cel mai puține – în Dubăsari (26).

 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 1922 locuri de muncă vacante, constituind circa 18% din numărul total de locuri vacante, iar pentru cele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați – 8679 funcții libere, ceea ce constituie 82% din numărul total. Cele mai multe persoane sunt așteptate în industria ușoară – 1940.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.