18
12 2013
1711

Republica Moldova a primit încă o donaţie din partea Guvernului SUA

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a participat astăzi la ceremonia de transmitere a 35 de autoturisme şi a unui lot de echipament specializat Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră. Donaţia este oferită de către Guvernul SUA în cadrul unui proiect desfăşurat de Agenția de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA şi vizează cooperarea pentru securitatea frontierelor şi prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă.

Iurie LEANCĂ a apreciat înalt asistenţa oferită de către partenerii americani, menţionând semnificaţia acestei donaţii atât pentru echiparea instituţiilor de frontieră şi securizarea frontierei Republicii Moldova, cât şi pentru relaţia moldo-americană per ansamblu.

„Vizita recentă a Secretarului de Stat al SUA, John KERRY, la Chişinău a fost cea mai relevantă expresie nu doar a prieteniei între Republica Moldova şi SUA, dar şi de sprijin categoric şi plenar pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru aceste eforturi de modernizare a ţării noastre şi pentru crearea unor instituţii funcţionale. Iar instituţiile despre care vorbim astăzi sunt extrem de importante în acest sens", a spus Iurie LEANCĂ.


Prim-ministrul a ţinut să mulţumească poporului american şi Ambasadei SUA în Republica Moldova pentru sprijinul constant al ţării noastre, exprimîndu-şi convingerea că această colaborare va continua.

Ambasadorul SUA în Moldova, William H. MOSER, a menţionat că proiectele realizate în ţara noastră consolidează relaţia dintre cele două state şi demonstrează angajamentul ferm al SUA de a ajuta Moldova în parcursul ei de integrare europeană.

Programul Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA „Arme de Distrugere în masă — Programul de Prevenire a Proliferării ADM-PPP" prevede acordarea asistenţei tehnice Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră din ţara noastră în formă de echipamente, accesorii, materiale, tehnologii, instruiri şi servicii în scopul prevenirii, detectării, descurajării şi interzicerii traficului cu arme de distrugere în masă, materiale şi tehnologii aferente prin teritoriul Republicii Moldova.

Bugetul total al proiectului contituie aproximativ 23 de milioane de dolari. Evenimentul de astăzi reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului nominalizat.

via gov.md

3 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.