12
05 2022
311

Restricții temporare la modificarea programelor de transport rutier

Autoritățile propun instituirea restricțiilor temporare la modificarea programelor de transport rutier interraional/ internațional și a listelor operatorilor de transport antrenați la deservirea rutelor/ curselor până la aprobarea noilor programe și liste ale operatorilor. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță consultările publice asupra proiectului ordinului cu privire la aplicarea restricțiilor temporare în contextul expirării, la 1 ianuarie 2023, a perioadei de valabilitate a programului de transport rutier interraional și internațional, care a fost aprobat în anul 2014.

 

 

Modificarea programului de transport rutier internațional, precum și a listei operatorilor antrenați la deservirea rutelor/curselor incluse în program, va putea fi efectuată, prin derogare de la prevederile ordinului, exclusiv în baza solicitărilor organelor de resort ale altor state.

 

 

În proiect este menționat că, la 16 februarie 2022, a fost lansat Programul „Transport Modern”, care prevede aprobarea noilor programe de transport rutier, bazate pe principii clare cu privire la procesul de deschidere, atribuire, modificare și închidere a serviciilor rutiere regulate, ce prevede și elaborarea strategiei de mobilitate pentru un transport mai eficient și mai sustenabil pe termen lung.

 

 

Conform art. 7 alin. 2 din Codul transporturilor rutiere,  Programul de transport rutier interraional și internațional este elaborat și aprobat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar în conformitate cu alin.3 al aceluiași articol autoritatea are dreptul de a institui restricții temporare la modificarea programelor de transport rutier.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.