09
09 2021
4604

Revine starea de urgență în sănătate publică la nivel național

Începând cu ziua de mâine, 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021, în  Republica Moldova este declarată stare de urgență în sănătate publică la nivel național. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

 

Astfel, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, începând cu 11 septembrie curent,  persoanele cu vârsta de peste 18 ani vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber (spectacole, concerte), precum și la evenimentele în spații închise, în baza următoarelor acte:

 
  • certificatului de vaccinare pe suport de hârtie sau în format digital ce atestă schema completă de vaccinare;
  • rezultatului negativ al unui test PCR al infecției COVID-19, efectuat în termen de până la 72 de ore până la eveniment;
  • rezultatului antigen al unui test rapid efectuat în termen de până la 48 de ore;
  • concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19 în ultimele 6 luni;
  • unui act ce atestă prezența anticorpilor, valabil pentru o perioadă de 90 de zile din data efectuării investigațiilor.

 

Totodată, Ministerul Sănătății, în termen de 5 zile, în comun cu alte autorități publice centrale, va actualiza și prezenta CNESP un plan de acțiuni privind predictibilitatea măsurilor necesare a fi întreprinse pentru perioada următoare.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.