Știri

Rezultatele implementării Strategiei de dezvoltare a sectorului ÎMM pentru 2012-2020

Raportul de evaluare finală a rezultatelor implementării Strategiei de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii pentru 2012-2020, elaborat cu sprijinul echipei de experți ai programului de asistență tehnică al Uniunii Europene (UE) „Politici de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii din zonele rurale”, a fost prezentat în cadrul evenimentului cu participarea reprezentanților Delegației UE în Republica Moldova, ministerelor Economiei și Infrastructurii, Finanțelor, Educației, Culturii și Cercetării, ODIMM, CCI și ai mediului academic, comunică MEI.
 

În cadrul întrunirii au fost prezentate rezultatele analizei constrângerilor și provocărilor cu care s-a confruntat sectorul IMM pe parcursul anilor 2012-2020, precum și expuse recomandările pentru elaborarea unui nou document de politici publice pe termen mediu, dedicat sectorului IMM.

 

Raportul oferă o evaluare imparțială, bazată pe chestionare și intervievare a actorilor-cheie ce au fost implicați în procesul de implementare a Strategiei. Astfel, au fost intervievate online 105 IMM-uri, dintre care 64% sunt beneficiare ale programelor de asistență financiară de stat, la care majoritatea au participat în ultimii 3 ani. La capitolul efectelor pozitive percepute majoritatea respondenților au raportat creșterea veniturilor, a accesului la finanțare și acumularea cunoștințelor.

 

Amintim că Strategia de dezvoltare a sectorului ÎMM pentru perioada 2012-2020 a fost aprobată de Guvernul Republicii Moldova prin Hotărârea Guvernului nr. 685/2012, scopul acesteia fiind contribuirea la crearea unui mediu de afaceri favorabil, promovarea culturii antreprenoriale în vederea susținerii IMM-urilor și asigurarea coeziunii sociale.

Instituții:

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

864 vizualizări

Data publicării:

25 Iunie /2021 07:58

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

IMM | Strategia de dezvoltare | raport | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon