Știri

„Start pentru tineri”, extins

Termenul de implementare al Programului „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” va fi extins de la 3 la 6 ani, în scopul susținerii afacerilor create de tineri. Respectiv, bugetului estimativ de implementare va fi majorat de la 60 mil. lei la 120 mil. lei.
 
Proiectul pentru modificarea HG nr. 973/2018 cu privire la aprobarea Programului a fost elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii în colaborare cu ODIMM și propus pentru examinare secretarilor generali în ședința desfășurată ieri, 14 ianuarie 2021.
 

Beneficiarii Programului vor fi tinerii ce au intenția de a lansa o afacere sau care au inițiat în RM și conduc o întreprindere termenul de activitate al căreia, la data aplicării la Program, nu depășește doi ani. Astfel, se va extinde și termenul de eligibilitate (de la un an până la doi ani) de la înregistrarea afacerii, din practică fiind constatat că termenul de un an pentru întreprinderi limitează participarea tinerilor care au inițiat o afacere și se află la stadiul incipient pentru dezvoltarea acesteia.

 

Totodată, în lista activităților eligibile pentru finanțare în cadrul proiectului va fi inclusă și activitatea din domeniul alimentației publice.

 

Potrivit datelor, pe parcursul perioadei 2018 – 2020, în cadrul Etapei I „Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon” au fost realizate 25 sesiuni, în cadrul Etapei II „Formare antreprenorială” 645 de tineri au fost instruiți în domeniul antreprenorial, iar la etapa III „Finanțarea nerambursabilă a proiectelor investiționale”, întreprinderile create și gestionate de tineri au aplicat pentru a beneficia de granturi cu valoare maximă de 180 000,00 lei/beneficiar. Ca urmare a Concursului de proiecte investiționale, au fost selectate pentru finanțare, conform priorităților Programului, 152 proiecte, suma granturilor aprobate constituind 24,59 mil. lei, ceea ce favorizează investiții în economie de circa 45 mil. lei, se spune în nota proiectului.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

ODIMM | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Economiei

625 vizualizări

Data publicării:

15 Ianuarie /2021 07:59

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon