23
06 2021
354

Târgul locurilor de muncă: angajatorii au propus peste 2 mii de oferte

Peste 130 de companii din întreaga țară au participat la Târgul online al locurilor de muncă (ediția a XIX-a), organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pe platforma www.e-angajare.md în perioada 7-17 iunie curent. Potrivit datelor oferite de ANOFM, agenții economici au propus circa 2000 oferte de muncă din diferite domenii de activitate – medicină, administrație publică, industria prelucrătoare, industria textilă, contabilitate, comerț, transport etc.
 
În perioada desfășurării Târgului locurilor de muncă, portalul www.e-angajare.md a înregistrat peste 11400 de accesări din 43 de țări, cele mai multe fiind din: Republica Moldova, România, Italia, SUA, Germania, Rusia etc.  Vizitatorii au avut ocazia să analizeze ofertele de munca, cerințele de ocupare, salariul, având posibilitatea să expedieze CV-uri către angajatori sau de a-i contacta la direct.
 
Organizarea și desfășurarea târgului online a avut ca scop promovarea locurilor de muncă vacante din întreaga țară prin intermediul instrumentelor de recrutare electronice.
 
Reamintim că, potrivit datelor disponibile pentru luna mai, în primele cinci luni ale anului curent, în calitate de șomeri au fost înregistrate 15937 de persoane, dintre care doar pe parcursul lunii precedente acest statut a fost obținut de 2052  persoane. La finele lunii mai numărul locurilor vacante a constituit 8747.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.