Știri

Veniturile și cheltuielile CNAM, în creștere

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele trei luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de peste 1,3 mld. lei, cu 89 mil. lei sau cu 7% mai mult faţă de perioada similară a anului 2020.
 
Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit 1,2 mld. lei, fiind în creștere cu 75 mil. lei față de primul trimestru al anului precedent.
 

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au atins cifra de aproape 104 mil. lei, în creștere cu peste 10 mil. lei față de primele trei luni din anul 2020.

 

Alte venituri, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproximativ 21,4 mil. lei, cu circa 3,8 mil. lei mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din anul precedent.

 

În primele trei luni ale anului curent, CNAM a transferat prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractați circa 2,622 mld. lei, cu peste un miliard mai mult față de perioada similară a anului trecut.


via | www.cnam.md

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM

693 vizualizări

Data publicării:

08 Aprilie /2021 07:58

Domeniu:

Asigurare obligatorie de asistenţă medicală | Noutăți

Etichete:

CNAM | venituri | cheltuieli | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon