29
02 2016
2808

Un nou serviciu pentru contabili

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă plătitorilor de contribuţii la bugetul de asigurări sociale de stat despre un nou serviciu electronic de prezentare a formularului tipizat „Ancheta persoanei asigurate” REV1 prin intermediul portalului www.raportare.md. Formularul REV1 electronic constituie o alternativă la modul clasic de transmitere a formularelor şi constituie ultimul raport care se transmitea în mod tradiţional de către angajatori. Respectiv, utilizatorii SIA „e-Raportare” vor deţine posibilitatea de a transmite formularele REV1 pentru atribuirea codului personal de asigurări sociale (CPAS) noului angajat sau pentru a efectua corectarea datelor personale ale angajaţilor unităţii economice la modificarea actelor de identitate. Pentru a realiza transmiterea Formularului REV1 electronic, agentul economic trebuie să deţină un profil (să fie autorizat) pe portalul www.raportare.md şi să dispună de semnătură electronică cu forţă juridică. Noua oportunitate implementată de către CNAS oferă următoarele avantaje agenţilor economici:
  • economisirea de timp realizînd transmiterea formularelor REV1 în mod electronic;
  • evitarea cozilor la ghişeele Casei Teritoriale de Asigurări Sociale;
  • posibilitatea de transmitere a formularelor REV1 24/24 ore;
  • lipsa operatorilor exclude erorile pe care aceştia le pot comite la introducerea datelor din anchetă;
  • completarea automată a formularului REV1 în baza IDNP-ului persoanei, datorită existenţei conexiunii cu Registrul de Stat al Populaţiei;
  • expedierea pachetelor cu formularele REV1 prin aplicarea unei singure semnături electronice cu forţă juridică (semnătura electronică a utilizatorului portalului).
  • excluderea suportului de hîrtie.
Verificarea existenţei codurilor CPAS atribuite în baza formularelor REV1 este posibilă prin intermediul aplicaţiei „Află codul CPAS” de pe pagina oficială a Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md.


via | cnas.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.