Știri

FAOAM în primele 5 luni din anul curent

Compania Naţională de Asigurări în Medicină anunță că a acumulat, în lunile ianuarie-mai 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală  (FAOAM) venituri de peste 4,2 mld.lei

 

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de circa 2,8 mld. lei, cu aproape 450 mil. lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 174 mil.lei, în creștere cu aproximativ 62 mil.lei comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Alte venituri încasate în FAOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 88 mil. lei, cu 38 de mil.lei mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

 

Totodată, transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele cinci luni ale anului curent, 1,1 mld.lei.

 

În acelaşi timp, din FAOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de circa 5,2 mld.lei, dintre care în jur de 5,2 mld.lei au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele cinci luni ale anului curent este cu 427 mil. lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Instituții:

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

607 vizualizări

Data publicării:

08 Iunie /2023 07:56

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

incasari banesti | FAOAM

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon