Știri

Gestionarea stocurilor. Recomandări pentru contabili

Pentru a face față problemelor cu care se confruntă agenții economici în condițiile crizei actuale, un sistem de gestionare a stocurilor bine pus la punct este vital. De exemplu, un management adecvat al stocurilor poate ajuta o entitate să identifice rapid mărfurile cu o cerere mai mare și să se asigure că acestea sunt întotdeauna în stoc, fapt ce poate conduce la creșterea vânzărilor și a satisfacției clienților.

 

În același timp, o gestiune defectuoasă a stocurilor poate duce la cheltuieli inutile și la pierderi financiare semnificative, deoarece stocurile pot expira sau pot fi deteriorate, fapt ce duce la reducerea valorii lor sau chiar la imposibilitatea vânzării acestora. Astfel, eliminarea sau reducerea cantitativă a astfel de stocuri reprezintă un factor important al succesului într-o afacere.

 

Pentru ediția din iunie a revistei „monitorul fiscal FISC.md” autorii noștri fideli  Marcela Dima și Natalia Ţiriulnicova au elaborat articolul „Gestionăm eficient stocurile: recomandări practice pentru contabili”, scopul căruia este de a furniza informații și strategii utile pentru entități în vederea gestionării eficiente a stocurilor și a minimizării costurilor și pierderilor asociate cu stocurile nelichide.

 

În articol experții analizează principalele aspecte referitoare la măsurile care urmează a fi întreprinse pentru eliminarea sau reducerea stocurile nelichide. De asemenea, în baza unor exemple, se prezentă modul de contabilizare, precum şi implicațiile fiscale ale operaţiunilor ce țin de măsurile întreprinse în privința stocurilor nelichide identificate pentru deblocarea resurselor financiare și reducerea costurilor asociate depozitării acestora.

 

Mai multe detalii la aceste subiecte deținătorii unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md” vor găsi în nr. 4 (81) a revistei.

Monitorul fiscal FISC.md nr.4 (81) 2023


Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1059 vizualizări

Data publicării:

07 Iunie /2023 07:58

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

evidenţa contabilă | stocuri

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon