Știri

Încă trei ordine ale SFS vor fi aduse în concordanță cu prevederile Codului fiscal

Serviciul Fiscal de Stat a înaintat pentru consultări publice proiectul modificărilor la trei ordine, elaborate în vederea corelării actelor normative ale autorității fiscale cu prevederile Codului fiscal, în partea ce ține de modul de contestare a deciziei SFS sau acțiunii funcționarului fiscal, în contextul modificărilor efectuate prin Legea nr. 212/2023 (ce vizează politica bugetar-fiscală).

 

Astfel, prin proiect se propune operarea unor modificări în următoarele acte normative:

 

- Ghidul cu privire la procedurile de sigilare şi desigilare, aprobat prin Ordinul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr. 611/2015;

- Anexele nr. 1, 11 , 12 , 13 , 14 , 2, 4, 5 și 7 la Ordinul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr. 379/2017 privind aprobarea formularelor cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale;

- Regulamentul privind funcționarea posturilor fiscale, aprobat prin Ordinul SFS nr. 665/2018.

 

Conform notei de întemeiere la proiect, modificările prevăzute vizează ajustarea normelor de trimitere din cuprinsul actelor normative prenotate, în partea ce ține de modul de contestare a deciziilor SFS și acțiunilor funcționarilor fiscali, prin excluderea normei de trimitere la Codul administrativ, precum și prin completarea cu articolele aferente modului de contestare din Codul fiscal, în corespundere cu modificările efectuate prin Legea nr. 212/2023.

 

Toate părțile interesate sunt invitate să prezinte obiecții și propuneri pe marginea proiectului până la data de 25 februarie anul curent.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

487 vizualizări

Data publicării:

23 Februarie /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

autoritate administrativă | Codul fiscal | serviciul fiscal de stat

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon