Știri

Lansarea concursurilor „Marca Comercială a Anului” și „Premiul Pentru Realizări în Domeniul Calităţii Bunurilor și Serviciilor”

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI) a lansat astăzi, 20 februarie, concursurile „Marca Comercială a Anului” și „Premiul Pentru Realizări în Domeniul Calităţii Bunurilor și Serviciilor”.

 

Fiind la cea de-a XXI-a ediție, concursul „Marca Comercială a Anului” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă şi externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor şi stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă. Concursurul este organizat în colaborare cu Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală și Centrul Național Anticoruție.

 

Invităm companiile autohtone care au înregistrate mărci și branduri să participe la concursul Marca comercială a anului 2024 – concurs care este la cea de-a XXI-a ediție. Pe parcursul acestor ani, am făcut un lucru foarte important, pentru că am promovat mărcile și produsele autohtone. Învingătorii concursului vor avea facilități din partea instituțiilor partenere, cât privește Camera de Comerţ şi Industrie, informăm că noi vom oferi reducere de până la 20% la serviciile prestate,  a menționat directorul CCI, Sergiu Harea.

 

Potrivit directorului CCI, pentru ediția din anul curent, companiile se pot înscrie pentru următoarele 14 nominalizări:

 1. Mercurul de Aur – cel mai râvnit premiu
 2. Nominalizarea  “INTER”;
 3. Nominalizarea “LIDERUL ANULUI”;
 4. Nominalizarea “REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”;
 5. Nominalizarea “EXPORT”;
 6. Nominalizarea  “REBRANDING”;
 7. Nominalizarea  “IMM-UL FAVORIT AL ANULUI”;
 8. Nominalizarea  “DEBUTUL ANULUI”;
 9. Nominalizarea “MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”; Nominalizarea ”FEMEIA ÎN AFACERI”;
 10. Nominalizarea “ECONOMIA VERDE”;
 11. Nominalizarea ”BUSINESS ON-LINE”;
 12. Nominalizarea ”AFACERI DE FAMILIE”;
 13. Nominalizarea ”IMPLIMENTAREA STANDARDELOR DE INTEGRITATE ÎN SECTORUL PRIVAT”
 14. Nominalizarea ”LOCURI DE MUNCĂ PRIETENOASE FAMILIEI”.

 

Pe parcursul celor 20 de ediții au participat circa 1800 de mărci comerciale.

 

În același timp, concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor” este la cea de a X-a ediție, scopul acestuia fiind de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității. Concursul este organizat în parteneriat cu Institutul de Standardizare, Cenrul Național de Acreditare MOLDAC, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor.  

 

Vrem să invităm companiile autohtone care implementează standarde de management a calității și care își doresc să obțină premiul Zeița Calității să depună dosarele, procedura fiind similar concursului Marca Comercială a Anului. Este un premiu râvnit, deoarece le permite învingătorilor să imprime logoul acestui premiu chiar pe produsele lor proprii, a menționat în acest sens Sergiu Harea.

 

În anul precedent 41 de companii au fost nominalizate la acest concurs, iar 36 au fost declarate învingătoare. În total, pe parcursul celor 9 ani, au fost desemnați câștigători 450 de participanți.

 

Dosarele vor fi recepționate până la data de 29 martie 2024 la sediul CCI. Învingătorii concursurilor vor fi premiați în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ce va fi organizată în vara acestui an.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

469 vizualizări

Data publicării:

20 Februarie /2024 10:51

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

Marca comercială a anului | concurs | business

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon