Știri

Marja maximă aplicată de bănci în cadrul Programului „Prima casă” va fi menținută la nivelul de 3%

Mărimea marjei maxime pe care creditorii o vor aplica pe parcursul anului 2024 pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului de stat ”Prima casă” nu va fi modificată și va fi menținută la nivelul de 3%.

 

Guvernul, în cadrul ședinței din 27 decembrie, a aprobat proiectul hotărârii cu privire la stabilirea pentru anul 2024 a marjei maxime în cadrul programului.

 

Amintim, conform Legii nr. 293/2017 privind unele măsuri în vederea implementării Programului de stat „Prima casă”, una din componentele ratei maxime a dobânzii anuale la creditele acordate este o marjă maximă de până la 3%, care se precizează anual de către Guvern.

 

După cum se menționează în nota proiectului, marja maximă de 3% va permite băncilor comerciale finanțatoare participante în cadrul Programului de stat „Prima casă” să își acopere costurile suportate, ceea ce va permite și desfășurara regulamentară a proiectului, precum și acordarea creditului Prima casă pentru perioada de până la 25 de ani – termen stabilit în conformitate cu cadrul normativ.

 

Beneficiar al programului de stat ”Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani la momentul solicitării creditului ipotecar. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.

 

Mai multe detalii despre condițiile Programului aici.

 

 

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

394 vizualizări

Data publicării:

27 Decembrie /2023 11:05

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

prima casa

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon