Monitorul SFS

Măsuri de prevenire și combatere a transportului rutier ilicit de persoane, mărfuri și colete

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Petru Rotaru a semnat la data de 25 mai 2023 Planul comun de activitate cu Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul General al Poliției, privind măsurile de prevenire și combatere a transportului rutier ilicit de persoane, mărfuri și colete, lichidarea gărilor clandestine, ameliorarea situației în domeniul transportului rutier.
 
Planul comun de acțiuni vizează perioada anilor 2023-2025 și are următoarele obiective:
 
• combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în traficul național și internațional;
• lichidarea gărilor clandestine și punctelor neautorizate de colectare și eliberare a coletelor;
• asigurarea legalității pe dimensiunea transportului rutier de persoane în trafic internațional, transportului rutier de mărfuri, colete (autorizații speciale de transport, cabotaj, acte permisive, evidența fiscală, etc).
 
În scopul prevenirii și combaterii transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic național și internațional peste frontiera Republicii Moldova, planul comun va fi aplicat cu crearea echipelor mobile mixte la inițiativa uneia dintre părțile implicate.
 
 
 
 
Echipele mobile mixte vor fi antrenate în activități de control în vederea documentării cazurilor ilicite sau neautorizate în transportul rutier contra cost de mărfuri și, cât și în transportul rutier contra cost de persoane, curse și activități neautorizate, ameliorarea situației în domeniul transportului rutier.
 
De asemenea, vor fi inițiate acțiuni de monitorizare, control și curmare a cazurilor de îmbarcare a pasagerilor în gările clandestine întru prevenirea și combaterea fenomenului de îmbarcare a pasagerilor în locuri neautorizate.
 
La fel, vor fi declanșate operațiuni de control de către echipele mobile mixte pe traseele naționale și internaționale, în zonele de frontieră și în preajma punctelor de trecere a frontierei de stat.
 
Reamintim că, una din prioritățile autorității fiscale constă în oferirea asistenței și consultației fiscale contribuabililor, în vederea creării condițiilor favorabile pentru conformarea voluntară la respectarea legislației de către aceștia. Totodată, Serviciul Fiscal de Stat asigură monitorizarea continuă a nivelului de conformare a contribuabililor, activând în baza principiului legalității, transparenței, echității și integrității.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

764 vizualizări

Data publicării:

26 Mai /2023 10:11

Catalogul tematic

Activitatea SFS

Etichete:

transportul de mărfuri | transportul ilicit de pasageri

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon