19
08 2013
1759

Anatol Arapu: „Funcţionarii fiscali urmăresc pulsul economiei naţionale”

La iniţiativa conducerii Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, a avut loc şedința de lucru cu genericul „Activitatea în echipă — factorul succesului”, la care au participat întreaga echipă managerială a IFPS, precum și conducătorii inspectoratelor fiscale teritoriale. La şedinţa de lucru a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, care a avut o alocuţiune pe marginea subiectelor discutate.

În cadrul şedinţei, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a punctat reperele asupra bazelor lucrului în echipă, căile de formare şi fortificare a echipei SFS. Ion Prisăcaru a menţionat că Serviciul Fiscal de Stat urmează să treacă prin mari schimbări în perioada imediat următoare, obiectivul final al activităţii fiind asigurarea încasării de venituri la Bugetul Public Naţional. Autoritatea fiscală trebuie să-şi onoreze cu maximă eficienţă misiunea de a încasa plăţile la buget, să activeze în condiţii de maximă transparenţă, iar pentru aceasta este necesar să promovăm reformarea şi modernizarea SFS. Eficientizarea şi reformarea activităţii autorităţii fiscale este o acţiune în acord cu sloganul IFPS – Funcţionarul fiscal – în serviciul contribuabilului! -, şi numai activitatea în echipă, pe principii de onestitate şi profesionalism, ne va asigura succesul, a mai menţionat Ion Prisăcaru.

Prezent la şedinţă, ministrul Finanţelor Anatol Arapu a specificat că este foarte important ca funcţionarii fiscali să relaţioneze corect cu contribuabilii, să fie promovate politici de instruire a acestora în domeniul fiscal, prin seminare de instruire etc. În acelaşi timp, contribuabilii care încalcă grosolan legislaţia în vigoare trebuie să fie conştienţi că SFS dispune de întreaga bază legală şi de pârghiile necesare ca să curme ilegalităţile şi să asigure partea de venituri la Buget.

De asemenea, ministrul Finanţelor a apreciat metodele noi de activitate ale conducerii IFPS, precum şedinţa în cauză. Noi, cei care activăm în domeniul finanţelor publice, ţinem, practic, mâna pe pulsul economiei naţionale şi primii observăm dacă lucrurile merg bine sau nu prea. De aici, colaboratorii fiscali trebuie să-şi exercite exemplar obligaţiunile de serviciu şi să informeze obiectiv autorităţile statului despre starea de lucruri din economia naţională, a mai declarat ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, care, pe finalul alocuţiunii, le-a adus funcţionarilor fiscali urări de sănătate şi de noi realizări profesionale.

via fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.