20
12 2013
1603

Restructurarea SFS este binevenită şi necesară

Chişinău, 19 decembrie 2013 – Colaborarea IFPS cu Misiunea Uniunii Europene de Consiliere Politică de Nivel Înalt pentru Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al Republicii Moldova (EUHLPAM) este una laborioasă, recomandările şi studiile acestui partener fiind extrem de importante pentru reformarea şi modernizarea SFS, a declarat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul unei şedinţe de prezentare a unui studiu dedicat cercetării perspectivelor de dezvoltare a SFS.

Studiul de fezabilitate privind regionalizarea Serviciului Fiscal de Stat a fost elaborat de către Peter Menhard, consilier EUHLPAM, şi va sta la baza proiectării structurii optimale de organizare regională a Serviciului Fiscal în sensul creării unei structurii conforme necesităţilor unei administraţii fiscale moderne.

Potrivit şefului IFPS, imperativul conducerii autorităţii fiscale naţionale constă în modernizarea administrării fiscale, cu scopul final de a asigura completarea eficientă a Bugetului de stat. În acest scop, a specificat Ion Prisăcaru, se impune elaborarea unui concept de modernizare a SFS, cu determinarea competentă şi obiectivă a rezervelor nevalorificate şi, evident, prin elaborarea unei noi structuri, moderne, viabile şi eficiente a SFS.

Ion Prisăcaru a menţionat că actuala conducere a autorităţii fiscale îşi propune un plan ambiţios de reforme, implementarea căruia va duce la modernizarea şi eficientizarea Serviciului Fiscal de Stat, care să-şi ghideze activitatea de sloganul „Funcţionarul fiscal în serviciul contribuabilului”.

Cu referinţă la proiectele de modernizare a SFS, Consilierul EUHLPAM Peter Menhard a menţionat că restructurarea preconizată a organizării regionale este fezabilă atât din punctul de vedere al activității, precum și din cel tehnic şi că, pentru efectul pozitiv deplin al restructurării preconizate, se necesită implementarea unui nou sistem informațional fiscal integrat.

Expertul a mai specificat că investiția în costurile de implementare a restructurării și cele de mentenanță este pe deplin justificată din perspectiva efectivității și fezabilității. În acelaşi context, acesta a apreciat înalt, pe perioada realizării studiului, susținerea deplină din partea conducerii Ministerului de Finanțe şi a conducerii IFPS.

via www.fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.