30
11 2020
901

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2020 este data de 28 decembrie

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. În acest an, ținând cont de faptul că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru această plată se consideră data de 28 decembrie 2020.
 
Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) ce aparține cu drept de proprietate persoanelor fizice și a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 mil. lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.
 

Contribuabilii identificați la situația din 1 noiembrie 2020 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului ce urmează a fi achitată.

 

SFS îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere până la 28 decembrie 2020.

 

Reiterăm că, impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay (aici). În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la data stabilită, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329 % per zi.

 

Pentru informații suplimentare contactați Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.