01
06 2017
667

Ultimul sunet şi pentru educaţia fiscală

Angajații Serviciului Fiscal de Stat au finalizat orele de educație fiscală în instituțiile de învățământ general și superior planificate pentru anul de studii care a luat sfârșit ieri. În perioada instruirilor, peste 99% din elevii claselor a 9-a și a 12-a au beneficiat de ore de educație fiscală cu genericul ,,Inițierea în educația fiscală”.

Campania de educare a tinerei generații la conformarea voluntară a obligației de achitare a taxelor și impozitelor a fost lansată de Serviciul Fiscal de Stat și a demarat la începutul anului școlar 2016-2017 (luna septembrie).

Până în prezent circa 42 de inspectori au moderat peste 500 de ore pe întreg teritoriul țării. În cadrul orelor educative, colaboratorii fiscali au familiarizat elevii cu noțiuni generale, cum ar fi: impozit, taxă, contribuabil, bon de casă.

Totodată, specialiștii fiscali au realizat o prezentare a istoricului tipurilor de impozite și un filmuleț relevant la subiect. Elevii au avut ocazia să audieze informații cu privire la importanța achitării impozitelor, taxelor, reflectarea acestor plăți în buget și despre rolul bonului de casă.

Luând-se în calcul importanța educării fiscale a tinerei generații, SFS își propune să realizeze anual astfel de campanii.

via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.