Monitorul SFS

Optimizarea procesului de raportare pentru persoanele care desfășoară activitate profesională

Serviciul Fiscal de Stat informează despre aprobarea noului formular cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională (Forma DAP24) și a instrucțiunii de completare, prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 60/2024, publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Prima perioadă fiscală de raportare conform formularului cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională (Forma DAP24) este perioada fiscală a anului 2024.

 

Noul formular a fost aprobat în scopul optimizării procesului de raportare, inclusiv de simplificare a dărilor de seamă și prevede comasarea formularelor DAJ17 (Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției) și DASS19 (Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională în domeniul sănătății), ultima perioadă de raportare conform acestora fiind perioada fiscală 2023.

 

Mai multe detalii despre Forma DAP24 aici.

 

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat

274 vizualizări

Data publicării:

17 Iunie /2024 08:49

Catalogul tematic

Impozitul pe venit | Noutăți fiscale

Etichete:

impozit pe venit | activitate de munca | procesul de raportare | optimizare

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon