16
12 2013
593

Schimb de practici şi experienţă la Ljubljana

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a întreprins, în perioada 12-14 decembrie curent, o vizită de lucru în Slovenia, unde a participat la Dialogul la nivel înalt privind Administrarea şi Conformarea Fiscală. La forul de la Ljubljana, Ion Prisăcaru a fost invitat de către Centrul de Excelenţă în Finanţe.

La lucrările reuniunii internaţionale au participat reprezentanţi ai zece ţări din Europa de Sud-Est şi şase organizaţii cu renume mondial, precum Fondul Monetar Internaţional, Organizaţia Intra-Europeană a Administrărilor Fiscale, Comisia Europeană, Centrul de Excelenţă în Finanţe, Administrarea Fiscală şi Vamală a Olandei, Universitatea din Trento.

În cadrul evenimentului părţile au abordat cele mai diverse probleme de administrare fiscală, cât şi conformarea voluntară a contribuabililor la legislaţia fiscală. Printre cele mai importante subiecte de pe agenda reuniunii au figurat autonomia administraţiei fiscale, managementul riscurilor de conformare, dezvoltarea sistemelor informaţionale, colaborarea internă şi internaţională (în cadrul UE) a administraţiilor fiscale. Delegaţia Republicii Moldova a prezentat succint experienţa şi rezultatele eforturilor administrării fiscale în domeniile respective, referindu-se, în special, la conformarea voluntară a contribuabililor la legislaţia fiscală.

Serviciul Fiscal de Stat, cu ajutorul proiectelor susţinute de SIDA şi Fondul Monetar Internaţional, urmează să-şi ajusteze planurile de dezvoltare imediate şi de perspectivă în scopul implementării experienţei avansate şi răspândirii experienţei sale în domeniu.

6 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.