Monitorul SFS

Petru Rotaru a avut o discuție cu membrii Asociației Investitorilor Străini

 

Directorul Serviciului Fiscal de Stat,  Petru Rotaru a avut, la data de 16 mai 2023, o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA).

 

Directorul SFS și-a exprimat deschiderea față de cooperarea constantă cu mediul de afaceri și a menționat necesitatea menținerii unui dialog permanent între autorități și comunitatea de afaceri.

 

În context, directorul SFS a anunțat membrii Asociației că autoritatea fiscală depune eforturi consolidate pentru asigurarea comodității contribuabililor, precum și facilitării accesului la informația din domeniul fiscal. În acest sens, a fost creată o pagină nouă pe portalul SFS unde au fost publicate toate deciziile privind cotele impozitelor și taxelor locale aprobate de AAPL pentru anul 2023. Informația respectivă poate fi găsită în meniul Legislație, pagina „Acte emise de către AAPL”.

 

De asemenea, discuțiile dintre părți au vizat planurile și perspectivele SFS cu privire la redactarea unui nou Cod fiscal, digitalizarea documentării operațiilor, în special ajustarea sistemului e-Factura, precum și examinarea posibilității unei conlucrări a SFS cu APL referitor la principiile de drept în procesul stabilirii taxelor locale.

 

Alte subiecte s-au referit la eliminarea obligației de semnare și stampilare a facturilor fiscale, emise în baza avizului de însoțire a mărfii, revizuirea necesitații utilizării foii de parcurs pentru entitățile care nu au obiect de activitate transport de mărfuri și pasageri, precum și regulile speciale privind determinarea prețurilor de transfer.

 

La rândul lor, membrii FIA și-au exprimat disponibilitatea de a contribui, prin expertiza și propunerile lor concrete, la îmbunătățirea cadrului investițional existent.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Serviciul Fiscal de Stat

721 vizualizări

Data publicării:

17 Mai /2023 10:45

Catalogul tematic

Activitatea SFS

Etichete:

activitatea sfs

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon