Știri

Protecție socială suplimentară pentru participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial

Cuantumul alocației lunare de stat a unor categorii de populație (participanți la cel de-al Doilea Război Mondial) se majorează de la 950 lei la 1250 lei, începând cu 1 mai 2022, prevede proiectul hotărârii de Guvern pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a alocațiilor lunare de stat unor categorii de populație, aprobat prin HG.  nr. 470/2006Documentul este elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

 

 

Reamintim, în luna mai Parlamentul a aprobat în lectură finală modificările la Legea nr. 121/2001 cu privire la protecția suplimentară a unor categorii de populație, iar proiectul HG va aduce în concordanță cadrului normativ cu noile prevederi.

 

Astfel, de alocația majorată vor beneficia participanții la cel de-al Doilea Război Mondial din rândul militarilor din componenţa armatei de operaţii, detaşamentelor şi formaţiunilor de partizani, din rândul membrilor organizaţiilor şi grupelor ilegale, foştii deţinuţi în lagărele de concentrare, văduvele Eroilor Uniunii Sovietice, persoanele care au lucrat ca angajaţi civili în armata de operaţii, persoanele care s-au aflat în oraşul Sankt Petersburg în perioada blocadei (8 septembrie 1941 – 27 ianuarie 1944),  persoanele antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Conform datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, la data de 1 martie 2022 erau înregistrate 179 de persoane din categoriile menționate supra.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

387 vizualizări

Data publicării:

29 Iunie /2022 13:49

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

indemnizatie | veterani

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon