Știri

Regimul vamal de perfecționare activă este aplicat de 1214 întreprinderi

Lista agenților economici – întreprinderi ale industriei ușoare care prestează servicii pe teritoriul Republicii Moldova solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă, scutite de TVA cu drept de deducere, a fost suplinită cu încă 8 entități.

 

În Monitorul Oficial din 26 ianuarie curent a fost publicat Ordinul Ministerului Economiei nr. 8 din 24 ianuarie 2023 cu privire la modificarea Ordinul nr. 66/2010, prin care a fost completată respective Listă.

 

Astfel, per total, de facilitățile fiscale și vamale stabilite pentru această categorie de contribuabili beneficiază deja 1214 întreprinderi ale industriei ușoare.

 

Facilitățile se acordă în temeiul art. 104, lit.g) din Codul fiscal, conform căruia sunt scutite de TV cu drept de deducere  serviciile prestate de întreprinderile industriei uşoare pe teritoriul RM agenţilor economici care plasează mărfurile sub regimul vamal de perfecţionare activă în cadrul contractelor de prelucrare în acest regim vamal. Tipul serviciilor, precum şi modul de administrare a acestora se stabilesc de Guvern, iar lista agenţilor economici se aprobă de Ministerul Economiei.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

782 vizualizări

Data publicării:

27 Ianuarie /2023 07:58

Catalogul tematic

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon