Știri

Schimbul automat de informații privind conturile financiare: listele jurisdicțiilor participante și care fac obiectul raportării, elaborate

 

Ministerul Finanțelor a înaintat pentru consultări publice proiectul ordinului privind aprobarea Listei jurisdicțiilor participante și a Listei jurisdicțiilor care fac obiectul raportării, cu care Republica Moldova efectuează schimbul automat de informații privind conturile financiare.

 

Proiectul a fost elaborat în temeiul prevederilor art. 2 din Legea nr. 69/2023 privind implementarea prevederilor Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare, conform cărora listele menționate supra se aprobă de Ministerul Finanțelor.

 

De menționat că Lista jurisdicțiilor participante (Anexa nr. 1 la proiectul ordinului) reprezintă lista jurisdicțiilor semnatare ale Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare, ratificat de Republica Moldova prin Legea nr. 45/2022, de la care Serviciul Fiscal de Stat va recepționa informațiile care fac obiectul Acordului.

 

Lista jurisdicțiilor care fac obiectul raportării (Anexa nr. 2) reprezintă lista jurisdicțiilor semnatare ale Acordului, cărora SFS le va furniza informațiile care fac obiectul Acordului. Listele respective se vor actualiza periodic și se vor public pe pagina web a Ministerului Finanțelor. Conform proiectului, în Anexa nr. 1 și în Anexa nr. 2 sunt incluse 122 de state.

 

Reiterăm, că în temeiul prevederilor art. 12 alin. (6) din Legea nr. 69/2023, Serviciul Fiscal de Stat va comunica autorităților competente ale jurisdicțiilor participante informații de natură financiară cu privire la conturile deschise și/sau închise de rezidenții altor jurisdicții participante, aferente perioadelor care încep cu anul 2023.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

578 vizualizări

Data publicării:

22 Septembrie /2023 08:00

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

schimbul de informaţii | conturi financiare

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon