18
08 2021
324

AIPA a demarat procesul de autorizare a plăților directe pe cap de animal

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat primele cereri de acordare a plăților directe pe cap de animal în sumă de peste 5 mil. de lei, suport acordat crescătorilor de animale din sursele Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

 

În urma discuțiilor organizate de către AIPA în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, reprezentanții asociațiilor de profil din sectorul zootehnic, au intervenit cu rugămintea ca, în procesul de examinare a cererilor, termenul limită per etapă să fie diminuat, iar plățile să înceapă în a doua jumătate a lunii august. 

 

Plata directă per cap de animal se acordă o singură dată pe an, pentru deținătorii de animale cu specia bovine, ovine, caprine. Sunt pasibile spre plata directă animalele înregistrate și exploatate în fermele zootehnice amplasate în extravilan.

 

După primul apel desfășurat, AIPA a recepționat 416 cereri de acordare a plăților directe per cap de animal dintre care 197 – pentru deținătorii de bovine, 128 – ovine și 91 - deținătorii de caprine. De plăți directe per cap de animal urmează să beneficieze 322 deținători de animale.


via | aipa.gov.md

2 comentariu

avatar
Animal breeders from sources in the National Fund for Agriculture and Rural Development were supplemented by the Agency for Agriculture Intervention and Payments, AIPA, for direct applications for more than five million Lei, which are direct payments by an animal. Regards, Coursework Writing Services - Speedycoursework.co.uk
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.