Știri

Servicii fiscale electronice ce nu se mai utilizează, excluse din lista serviciilor oferite contribuabililor

Denumirile unor servicii fiscale electronice ce nu se mai utilizează urmează a fi excluse din lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor în urma autentificării prin MPass.

 

În Monitorul Oficial de azi, 14 martie, a fost publicat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 94 din 7 martie curent cu privire la modificarea Regulamentului privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice prin intermediul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, aprobat prin Ordinul SFS nr. 125 din 24.02.2020.

 

Astfel:

  • din anexa nr. 1 a Regulamentului (Lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor (persoanelor fizice-cetățeni) în urma autentificării prin MPass) se exclude „Serviciul Diseminare mesaje” (compartimentul nr.6);
  • din anexa nr. 2 (Lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor (persoanelor juridice și fizice ce desfășoară activitate de întreprinzător) în urma autentificării prin MPass și semnării Regulamentului) se exclude „Serviciul Acces avansat la informații despre contribuabil” (compartimentul nr.7) și „Serviciul Diseminare mesaje” (compartimentul nr.8);
  • din anexa nr. 4 (Confirmarea prin acceptare a accesului la serviciile fiscale electronice) se exclude „Serviciul Registrul general electronic al facturilor fiscale” și „Serviciul Diseminare mesaje”.

 

Cele trei servicii fiscale electronice se exclud din lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor, întrucât aceste servicii sunt depășite și nu se mai utilizează.

 

Ordinul a intrat în vigoare la data publicării.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

587 vizualizări

Data publicării:

14 Martie /2024 13:14

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

serviciul fiscal de stat | contribuabili | Servicii fiscale electronice

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon