Monitorul SFS

SFS a organizat ședințe de conformare cu 797 de contribuabili cu risc sporit de neutilizare a ECC

Serviciul Fiscal de Stat desfășoară permanent acțiuni menite să contribuie  la sporirea gradului de conformare benevolă a contribuabililor din toate domeniile economiei naționale, inclusiv prin promovarea utilizării echipamentelor de casă și control (ECC) și eliberarea bonurilor fiscale.

 

În context, în perioada lunilor octombrie-noiembrie 2023 au fost organizate 130 de ședințe de conformare cu participarea a 797 de contribuabili cu risc sporit de neutilizare a ECC și anume:

  • Activitatea de cazare și alimentație publică (HoReCa);
  • Comerțul cu amănuntul și cu ridicata a mărfurilor, produselor și materialelor;
  • Servicii de frumusețe, îngrijire, sănătate, inclusiv și activitatea de asistență stomatologică;
  • Activitatea de fabricare și comercializare a bijuteriilor, imitațiilor de bijuterii și articolelor similare, casele de amanet, lombardurile.

 

Serviciul Fiscal de Stat va continua să monitorizeze contribuabilii respectivi prin analiza indicatorilor înregistrați de către aceștia, cu aplicarea măsurilor de conformare forțată care se impun, după caz.

 

Pentru efectuarea încasărilor bănești în numerar fără utilizarea ECC existent, contribuabilul este pasibil de a fi sancționat cu amendă de la 5 000 lei până la 15 000  lei, în conformitate cu prevederile art. 254 alin. (1) din Codul fiscal.

 

În scopul evitării situațiilor de sancționare, SFS recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze voluntar în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare prin utilizarea echipamentelor de casă și control la decontările bănești în numerar, eliberarea bonurilor fiscale și evitarea activității ilicite.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

442 vizualizări

Data publicării:

05 Decembrie /2023 15:07

Catalogul tematic

Maşini de casă şi control

Etichete:

maşina de casă şi de control

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon