Studii de caz

icon Unele aspecte privind utilizarea ECC la încasarea avansului

Agentul economic desfășoară activități de cazare și alimentație publică. Rezervarea prealabilă a mesei pentru un anumit eveniment este posibilă cu achitarea preventivă a unui avans. Respectiv, clientul achită în numerar avans în sumă de 2000 lei. La finele evenimentului clientul achită întregul meniu consumat în suma totală de 10 000 lei, din care sumă datorată de către client constituie 8000 lei, pe care le achită în numerar sau cu card de plată. Urmează agentul economic să utilizeze echipamentul de casă și de control la încasa...

author icon

Irina Reahovscaia

author icon

Doinița Colosov

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

icon Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați. Pentru a vă abona selectați abonamentul

Deja sunt abonat
image

Abonament Premium

2 499 MDL

Comandă acum
image

Abonament Electronic

1 599 MDL

Comandă acum
image

Abonament Electronic

799 MDL

Comandă acum
image

Abonament Electronic

159 MDL

Comandă acum

1276 vizualizări

Data publicării:

04 Aprilie /2024 08:00

Catalogul tematic

Administrare fiscală | Noutăți fiscale | HoReCa

Etichete:

aspecte fiscale | avans | incasare | ECC

1 comentarii

Stirbu Adrian

04 Aprilie /2024 11:31

La bonul fiscal cu pozitiile vindute si incasare de de 8000 lei, tva din care suma se va calcula si se va inregistra in registru ECC din 8000 lei sau din total de 10 000? Sar putea sa fie mai multe cote de tva.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon