Știri

Calendarul licitațiilor de vânzare a VMS pentru trimestrul II

Banca Națională a Moldovei a publicat Calendarul desfăşurării licitaţiilor de vânzare a valorilor mobiliare de stat (VMS) în formă de înscrieri în cont pentru trimestrul II al anului 2024.

 

Precizăm, calendarul desfăşurării licitaţiilor de vânzare a VMS se prezintă la Banca Naţională cu 5 zile calendaristice până la începutul trimestrului următor celui gestionar şi se publică pe paginile-web oficiale ale Ministerului Finanţelor şi Băncii Naţionale înainte de începutul trimestrului pentru care este valabil. Comunicatele Ministerului Finanțelor privind VMS pot fi consultate aici.  

 

Astfel, conform Calendarului, în lunile aprilie-iunie curent sunt preconizate 9 licitații cu plasare a VMS, inclusiv Bonuri de Trezorerie pe termen de 91, 182 și 364 de zile, precum și Obligațiuni de Stat pe termen de 2, 3, 7 și 10 ani.

 

Termenele de circulaţie ale VMS preconizate spre plasare la licitaţiile din 14 mai 2024 vor fi precizate în Comunicatul privind plasarea valorilor mobiliare de stat. La licitațiile din 10 aprilie, 08 mai și 12 iunie 2024 va fi efectuată redeschiderea sau emisiunea de Obligațiuni de stat pe termen de 3, 7 și 10 ani. În cazul redeschiderii, maturitatea reziduală și dobînda acumulată pentru una OS vor fi anunțate în Comunicatul privind plasarea valorilor mobiliare de stat.

Instituții:

Banca Naţională a Moldovei | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

355 vizualizări

Data publicării:

26 Martie /2024 09:27

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

obligațiuni de stat | VMS

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon