Știri

CNAS: indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește din oficiu!

Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește că începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește din oficiu, în baza datelor privind naşterea copilului disponibile în Registrul de Stat al Populației, fără necesitatea depunerii cererii la casa teritorială de asigurări sociale sau în mod electronic.

 

Totodată, autoritatea amintește că începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9 068 de lei, de la 10 932 la 20 mii lei. Majorarea indemnizației unice la nașterea copilului este una dintre măsurile prevăzute în Programul de activitate al Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”, orientat spre susținerea familiilor și reducerea sărăciei în rândul copiilor.

 

De la începutul anului curent, 5610 de familii din Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 000 lei, achitată din oficiu de Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi necesară depunerea unor documente de către părinți.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

589 vizualizări

Data publicării:

30 Aprilie /2024 13:54

Catalogul tematic

Asigurare socială de stat | Noutăți

Etichete:

servicii electronice | asigurare obligatorie de asistenta sociala | indemnizaţia de maternitate

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon