22
09 2021
447

A fost stabilit nivelul venitului lunar minim garantat

Nivelul venitului lunar minim garantat, utilizat la evaluarea dreptului la ajutor social, urmează a fi indexat la 1 octombrie curent cu coeficientul de indexare de 1,0386, reieșind din rata inflației înregistrată în primul semestru – de 3,86%. Astfel, după indexare, nivelul venitului lunar minim va constitui 1196 lei, iar mărimea medie a prestației de ajutor social se estimează la 1138 lei, cu o creștere de 42 lei.
 
Executivul a  aprobat în ședința de astăzi, 22 septembrie, proiectul hotărârii de Guvern de modificare a HG nr. 1167/2008 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social.

 

După cum a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, cheltuielile necesare pentru indexarea nivelului venitului lunar pentru ultimele trei luni ale anului curent se estimează la circa 6,75 mil. lei, bani prevăzuți în proiectul de modificare al Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent.

 

Conform analizelor efectuate în SIA Asistența socială”, în semestrul I al anului curent de ajutor social au beneficiat circa 53 mii de familii, iar mărimea medie a prestației a constituit 1096 lei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.