25
08 2021
495

Alocații suplimentare pentru finanțarea compensațiilor în cadrul Programului ”Prima casă”

Din fondul de rezervă al Guvernului urmează a fi alocate mijloace financiare în sumă de 11,6 mil. lei pentru finanțarea programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

Proiectul hotărârii de Guvern cu privire la alocarea acestor mijloace financiare a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

După cum a menționat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării parțiale cu mijloace financiare a programelor de compensații, dat fiind faptul că alocațiile aprobate în acest sens în Legea bugetului de stat pentru anul 2021 sunt insuficiente pentru finanțarea deplină a plăților în cadrul Programului, având în vedere creșterea numărului de beneficiari.

În conformitate cu art. 5 din Legea bugetului de stat pentru anul 2021 pentru implementarea Programului au fost alocate 70000,00 mii lei, inclusiv 50000,00 mii lei pentru onorarea garanțiilor de stat în cadrul Programului.

Potrivit datelor, în perioada 1 mai-20 august curent, în lista de așteptare au fost incluse 742 de cereri.

Totodată, având în vedere că numărul solicitanților este în continuă creștere, se estimează că până la sfârșitul anului curent de programele de compensare vor beneficia 6 mii de persoane.

Conform datelor disponibile, la 13 august curent, prin intermediul Programului au fost procurate 6616 locuințe, dintre care 6024 locuințe procurate sunt apartamente, iar 592 - case de locuit individuale. Totodată, din numărul total de locuințe procurate, 6188 sunt amplasate în zonele urbane, iar 428 - în zonele rurale.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.