03
12 2021
1283

Amendamentele la proiectele legilor bugetare pentru anul 2022, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat astăzi, 3 decembrie,  proiectele hotărârilor pentru aprobarea avizului amendamentelor la proiectele legii bugetului de stat,  legii bugetului asigurărilor sociale de stat  și legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.
 
Potrivit ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, la proiectul legii bugetului de stat au fost înregistrate 51 de amendamente, care conțin 337 de propuneri, fiind solicitate resurse financiare suplimentare în sumă de circa 504,5 mil.lei și redistribuiri de alocații în sumă de 24 mil. lei, precum și propuneri de ordin redacțional. Dintre acestea au fost susținute integral 2 amendamente ce se referă la domeniul salarizării în sectorul bugetar.

 

Reamintim că veniturile bugetului de stat pentru anul 2022 vor constitui 50,1 mld. lei, cu 9,2% mai mult decât a fost precizat pentru anul curent, cheltuielile – 65,2 mld. lei, în creștere cu 13,2% față de indicatorul precizat pentru anul curent, iar deficitul va reprezenta 15,1 mld. lei.

 

 

Cât privește proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022, la acesta au fost înregistrate 2 amendamente ce vizează majorarea cheltuielilor pentru subprogramul „Servicii destinate compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale” cu 80 000,0 mii lei și, respectiv, pentru subprogramul „Asistența medicală urgentă prespitalicească” cu 72 317,4 mii lei, însă acestea nu au fost susținute.

 

Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2022 se propun, la venituri și la cheltuieli, în sumă de 12,2 mld. lei. Prima de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă, precum şi cea în formă procentuală din salariu şi din alte recompense vor rămâne neschimbate. 

 

În același timp, la proiectul legii BASS pentru anul 2022 au parvenit 5 amendamente, dintre care se susține o singură propunere. Mijloacele pentru anul viitor au fost aprobate (atât la venituri, cât și la cheltuieli) în sumă de 31,2 mld. lei.

 

Cu detalii vom reveni pe parcursul promovării proiectelor.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.