19
11 2021
353

Angajatorii vor compensa angajaților delegați cheltuielile pentru testele SARC-Cov-2

Lista cheltuielilor ce țin de delegarea salariaților și care urmează a fi compensate de angajator va fi extinsă. Astfel, salariaților vaccinați împotriva COVID-19 delegați de către angajator li se vor restitui, în baza documentelor primare prezentate de ei, cheltuielile pentru testele de diagnostic pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prevede proiectul hotărârii de Guvern pentru modificarea anexei nr.1 la HG nr.10/2012 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la delegarea salariaților entităților din Republica Moldova (Regulament). Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor și este propus pentru consultări publice.

 

Autorii argumentează necesitatea de completare a prevederilor Regulamentului cu norma ce asigură expres prevederea legală de compensare de către angajator  a cheltuielilor pentru perfectarea testelor vizate prin faptul că deplasarea în interes de serviciu este delegarea salariatului conform ordinului angajatorului pentru executarea obligaţiilor de muncă în afara locului de muncă permanent, dar condițiile pandemice la nivel internațional stabilesc (pentru un șir de state) obligativitatea de prezentare a testului (rapid sau RT-PCR) care atestă că salariatul delegat nu este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

 

Completarea pct. 29 din Regulament a fost elaborată ca rezultat al numeroaselor solicitări din parte mai multor autorități publice.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.