21
04 2022
152

Asistență nerambursabilă pentru suplinirea Fondului de intervenție al Guvernului

Executivul a aprobat în ședința de ieri, 20 aprilie, proiectul hotărârii de Guvern pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare privind contribuția la Fondul de intervenție al Guvernului RM în contul special deschis pentru sprijinul refugiaților ucraineni.
 
Scopul Acordului constă în oferirea din partea elvețiană a unui suport în valoare de până la $3,2 mil. cu titlu de donație (asistență nerambursabilă) în Fondul de intervenție al Guvernului care va fi utilizat pentru consolidarea capacităților naționale de răspuns la criza refugiaților. Contribuția va fi divizată în 2 tranșe, prima fiind preconizată imediat după semnarea Acordului, iar cea de-a doua după raportarea/publicarea provizorie a veniturilor și cheltuielilor aferente, estimativ până la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai 2022.
 
Acordul va intra în vigoare la data semnării de către părțile contractante, iar contribuția alocată va fi valabilă până la 31 decembrie 2022.
 
Potrivit documentului, Ministerul Finanțelor, pe parcursul implementării, va monitoriza alocarea mijloacelor financiare, informațiile privind utilizarea fondurilor de urgență fiind reflectate în rapoartele periodice și anuale privind executarea bugetului.
 
Reamintim, prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 fondul de intervenţie al Guvernului pentru anul curent a fost stabilit în sumă de 300 mil. lei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.