Știri

Câştigurile obținute prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice vor fi impozabile

Completările la Codul fiscal (CF), prevăzute în Politica fiscală și vamală pentru anul 2021,  propun completarea lit. p1 al art. 20 ce prevede că câştigurile de la loterii şi/sau pariuri sportive în partea în care valoarea fiecărui câştig nu depăşeşte 1% din scutirea personală stabilită de CF sunt venituri neimpozabile cu sintagma cu excepția câştigurilor obținute prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice       (cuantumul scutirii este stabilit la art.33 alin.(1) și pentru anul curent constituie 24 mii lei, iar pentru anul 2021 a fost aprobat în sumă de 25,2 mii lei).
 
Concomitent, proiectul votat de Legislativ conține modificări la art. 12 din CF („Noțiuni”). Astfel, p. 14 al art. 12 care definește noțiunea de „câștig” va fi completat (după primul enunț) cu sintagma ce prevede că „câştigul obținut prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice reprezintă valoarea totală a sumei retrase din contul de joc”.
 
Totodată, a fost aprobată completarea art. 20 din CF cu p. z18, care prevede că surse neimpozabile sunt dividendele primite de persoanele juridice rezidente de la alte persoane juridice rezidente, cu excepția dividendelor aferente profitului nerepartizat obţinut în perioadele fiscale 2008–2011 inclusiv.
 
Amintim, proiectul legii pentru modificarea unor acte normative (total 43 de legi) a fost aprobat de Parlament miercuri, 16 decembrie 2020, în lectura a doua.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Parlamentul Republicii Moldova

1178 vizualizări

Data publicării:

18 Decembrie /2020 08:00

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon