04
01 2022
269

Cererea de stabilire a pensiei poate fi depusă online

Din 1 ianuarie 2022, atât cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, cât și cea pentru dizabilitate pot fi depuse online, cu aplicarea semnăturii electronice, prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, la accesarea banner-ului „e-Cerere Stabilire pensie", comunică autoritatea.
 
În cazul în care beneficiarul nu deține semnătura electronică sau nu are posibilitatea de a depune online cererea pentru stabilirea pensiei, acesta poate să se adreseze în continuare la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu.

 

Serviciul „e-Cerere Stabilire pensie" facilitează accesul persoanelor la solicitarea stabilirii pensiei, reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli de deplasare.

 

CNAS reiterează că, începând cu 1 ianuarie 2022, termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vârstă și de dizabilitate a fost extins de la 30 de zile până la 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate. 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.