Știri

Certificatul de viață urmează a fi prezentat până la 31 decembrie 2020

Casa Naţională de Asigurări Sociale amintește beneficiarilor de pensii stabilite în baza prevederilor acordurilor internaţionale de securitate socială despre necesitatea prezentării Certificatelor de viaţă.
 
Astfel, persoanele, care domiciliază pe teritoriul unui stat cu care Republica Moldova a semnat un acord în domeniul securităţii sociale (Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Estonia, Cehia, Austria, Belgia, Polonia, Ungaria, Lituania, Germania, Turcia) şi beneficiază de pensie acordată în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova, pentru continuarea procesului de plată a prestaţiei pe parcursul anului următor, sunt obligaţi să prezinte în adresa Casei Naţionale de Asigurări Sociale Certificatul de viaţă până pe data de 31 decembrie 2020.

 

Formularul Certificatului de viață poate fi descărcat de pe pagina web oficială a CNAS, se completează de către beneficiarul de pensii şi se autentifică de către instituţia competentă a statului contractant unde beneficiarul își are traiul permanent. Certificatul de viață în original se prezintă în adresa CNAS.

 

Neprezentarea Certificatului de viață în termenul stabilit va genera suspendarea plății pensiei începând cu 1 ianuarie 2021, aceasta fiind reluată din data suspendării cu condiția prezentării Certificatului de viață.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

1451 vizualizări

Data publicării:

21 Octombrie /2020 15:50

Domeniu:

Asigurare socială de stat | Noutăți

Etichete:

cnas | certificat de viata | termen de prezentare | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon