07
10 2020
401

CNAM: veniturile au depășit 3,6 mld. lei

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele nouă luni ale anului 2020, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de peste 3,6 mld. lei, cu circa 66 mil. lei sau cu 1,9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea constituie circa 3,42 mld. lei, în creștere cu 37 mil. lei faţă de perioada similară a anului 2019.

 

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit aproape 133 mil. lei, fiind în creştere cu 16 mil. lei comparativ cu lunile ianuarie-septembrie ale anului precedent.

 

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproximativ 52 mil. lei, ceea ce constituie cu 13 mil. lei mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.


via | www.cnam.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.