30
03 2021
838

CNAS: 21 mil. lei nu au fost ridicate de beneficiarii indemnizației de incapacitate de muncă

La finele lunii martie 2021, beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă nu au ridicat de la prestatorii de servicii de plată mijloace băneşti în suma de circa de 21 mil. lei din cele 75 mil. transferate, comunică Casa Naţională de Asigurări Sociale.

 

Astfel, CNAS reamintește beneficiarilor de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat pagina oficială a CNAS, butonul „Statutul certificatului de concediu medical”, prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.
 

Beneficiarii pot afla dacă datele din certificatul medical sunt recepţionate şi sunt în proces de examinare, la ce etapă este examinarea certificatului, dacă decizia de stabilire a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizaţia este transferată spre plată beneficiarului.

 

CNAS vine cu rugămintea către beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă să ridice pe parcursul lunii viitoare sumele cuvenite pentru această prestaţie de la oficiile poştale sau instituţiile bancare.


via | cnas.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.