12
03 2021
369

CNAS: a fost efectuată finanţarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii

Casa Națională de Asigurări Sociale comunică că în luna martie pentru plata indemnizaţiei unice la naşterea copilului au fost alocate 24,9 mil. lei, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani – 27,4 mil. lei, pentru indemnizaţia  lunară pentru creşterea copilului conform opţiunilor până la vârsta de 2,2 ani sau 3 ani – 119,4 mil. lei, pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină – 1,2 mil. lei şi pentru indemnizația paternală – 1,9 mil. lei.
 
CNAS reamintește că acordarea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii pot fi solicitate prin depunerea cererilor în mod electronic prin intermediul serviciului electronic  "e-Cerere. Indemnizaţii". Serviciul oferă posibilitatea solicitării următoarelor tipuri de indemnizaţii:
 
  • unică la naşterea copilului;
  • lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate)  conform opţiunilor - până la împlinirea vârstei de 3 ani sau până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni;
  • lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoanele neasigurate);
  • lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină;
  • paternală.
 
Cererea electronică se acceptă doar în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru.
 
Totodată, suma totală destinată plății pensiilor, indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, alocaţiilor, indemnizaţiilor viagere sportivilor de performanţă, suportului unic, compensaţiilor, ajutorului de deces, suportului financiar, indemnizaţii adresate familiilor cu copii constituie în luna curentă peste 1,63 mld. lei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.